dilluns, 16 de juny del 2008

Rescat al barranc del riu Glorieta. 15-06-08

El passat dia 15 vam efectuar el rescat d'una barranquista situada en la llera del barranc del riu Glorieta. La noia estava efectuant el descens del barranc amb un grup de gent i en el ressalt previ a un dels ràpels de 12m de la part final del recorregut, pateix una relliscada que li provoca una possible fractura de turmell.


Accedim a l'escenari de l'accident amb helicòpter de rescat. Després de valorar i plantejar la maniobra d'accés, dos gruatges ens situen als 2 Graes directament en el lloc dels fets. Allà fem la valoració de l'accidentada i immobilitzem el turmell afectat amb una fèrula de Kramer.

La evacuació de la ferida i l'acompanyant l' efectuem amb dos nous gruatges, la primera amb un triangle d'evacuació i el segon amb l'arnés de cavall . A la ferida la traslladem directament a una ambulància situada en el pàrquing d' accés al barranc, allà fem el trànsfer i l'equip sanitari es fa càrrec de la situació.

Conclusions

  • Cal consens i diàleg previ a qualsevol operació realitzada amb l'helicòpter, la informació entre tots els actuants pilot-operador-rescatador ha de ser fluida i clara.
  • La motxilla sanitària es un recurs que cal conèixer perfectament i aplicar el recurs en funció de les nostres possibilitats.
  • Si es pot preveure el sistema d'evacuació dels ferits o afectats en un sinistre, amb triangle o arnés de cavall, és interessant avançar-se a dur-los amb nosaltres en l'accés inicial al lloc de l'accident. D'aquesta manera evitem en el possible les operacions directes : +seguretat, +calma, +control...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada