dimecres, 11 de juny del 2008

Accident a les Agudes 25-05-08


Un home es precipita a la zona del Montseny mentre realitzava una caminada de resistència dintre del circuit de caminades de la FEEC.

L'accident es produí a l'alçada dels Castellets, les Agudes, un cop el camí es torna més vertical i rocallós. L'home va caure d'uns 30 m d'alçada resultant ferit molt greu amb el resultat de mort.
Degut a les condicions metereològiques adverses, la dotació helitransportada, 2 Graes + Metge, no vam poder accedir a l'escenari de l'accident, sent recollits per la dotació terrestre (2 Graes) a l'alçada de Sant Celoni.

Un cop ens vam aproximar per carretera al lloc de l'accident i degut a la gravetat de l'accidentat segons la informació que ens va arribar de camí, vam prioritzar el desplaçament immediat del recurs sanitari: 2 Graes + Metge amb material mèdic, per tal d'efectuar el recorregut a peu el més ràpid possible, mentre altre equip configurava i transportava, el material de rescat i evacuació.



En el lloc de l'accident es realitzen maniobres d'RCP avançada durant uns 50'(iniciada RCP bàsica per bombers de St. Celoni). És fa tot el que es possible a nivell sanitari, encara que sense exit degut a les greus lesions que presentava el ferit.

Conclusions


  • Valorar el màxim la informació inicial per poder dimensionar la resposta.

  • Molta atenció a les condicions climàtiques del lloc de l'accident.

  • Prioritzar el recurs en funció de les necessitats és un criteri important a tenir en compte.

  • Els rescatadors han de conèixer perfectament les motxilles i el material sanitari dels metges, alhora que les tècniques per col·laborar en allò que estiqui al seu abast: purga de sueros, monitoritzar, maniobres d'RCP, carregar medicació, immobilitzar...

  • Efectuar un recorregut a peu amb un ferit encamillat es molt ferragós i requereix de molta gent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada