dimarts, 10 de febrer del 2009

Simulacre al Pedraforca

Un cop més i buscant canvis en escenaris i ambients alhora de desenvolupar els simulacres de rescat, hem tirat endavant un supòsit en el que un escalador ha patit una caiguda mentre realitzava una cascada de gel en l’entorn del Pedraforca, concretament a la Canal de l’Arbret.
.

L’escalador patia tota una sèrie de patologies que ha simulat un dels nostres infermers, per tal que per grups ens aproximéssim a ell, sota la atenta mirada d’un altre sanitari que integrava la pràctica, per així, valorar la nostra actuació pel que fa referència a l’abordatge del pacient i a la mobilització i immobilització del ferit.
.

El simulacre hivernal desenvolupat en aquest entorn, ens ha permès treballar en les condicions de penositat que suposa un ambient com aquest: fred, humitat i molts altres condicionants tècnics, que fan que l’exercici tingués un interès especial pels participants en la pràctica .
.
D’una banda estan tots els aspectes relacionats en la progressió del personal necessari fins al lloc on es troba l’accidentat, el transport del material necessari..., l’atenció del pacient en aquest ambient també està molt condicionada a tot el que ens envolta.
.




Pel que fa a les maniobres d’evacuació, vam optar per les maniobres de despenjada amb la llitera en horitzontal amb portó, lliscada sobre neu amb cordes de retenció i la despenjada amb la llitera en vertical en l’últim ressalt de gel.
.

Els punts d’ancoratge utilitzats per les capçaleres van ser d’una banda arbres per la primera maniobra i desprès instal·lacions amb cargols de gel i roca.
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada