dimarts, 20 de gener del 2009

Jornada de Tírvia. Dia 1


El passat 17 de desembre vam dur a terme la primera de les dues jornades formatives dedicades a l’abordatge i atenció del pacient hipotèrmic en condicions hivernals.
L’activitat va tenir una gran acollida per part del col·lectiu, membres de diferents seus GRAE: Olot, Cerdanyola, Vielha, La Seu, La Pobla, Unitat Tècnica, alguns dels nostres Caps i Mossos d’Escuadra…, al voltant dels 60 participants, vam assistir al conjunt de les jornades, dedicades en primer lloc a desenvolupar activitats i estratègies d’atenció sanitària que ens van proposar els companys del GEM de Cerdanyola.
.

L’activitat que inicialment s’habia de realitzar en un escenari de muntanya i neu, facilitat per l’estació d’esquí d’Espot, es va haver de modificar per adversitats metereològiques. Això va fer que ens desplacèssim al parc de bombers de Sort on vam utilitzar l’aula de formació i els voltants de l’edifici, per dur-la a terme, i on vam trobar escenaris idonis per tal de desenvolupar la jornada amb el màxim de profit.
La primera part del dia va estar dedicada a una xerrada-presentació molt interessant sobre l’hipotèrmic: valoració i atenció immediata d’aquest tipus de pacients. Acte seguit, els GEM: Sara, Victor i Yolanda, ens van ficar a prova en tres tallers sanitaris que ens van preparar, per tal que, per grups, passesim per tots ells i on es simulaven diferents supòsits d’accidents en muntanya, per així, exercitar la valoració de pacients i com donar resposta a víctimes amb diferents tipus de patologies en un entorn de muntanya, és a dir, amb tota mena de limitacions i condicionants.
.