dilluns, 8 de març de 2010

PGHM Chamonix. Base JJ Mollaret.

Fa uns mesos vaig tenir la gran sort de visitar unes de les bases dedicades al rescat de muntanya amb més solera del món. Una d'aquestes, és la base que el Peloton de Gendarmes d'Alta Muntanya (PGHM) tenen al cor dels Alps, concretament a Chamonix.

Creat l'any 1958 el PGHM de Chamonix fa més de 50 anys que presta servei en aquestes muntanyes tant concorregudes per muntanyencs de tot el món.

En la Base JJ Mollaret es respira la solera dels grans cossos de rescat, la base integra tot el col·lectiu professional que participa en el rescat de muntanya: pilots, operadors de vol, rescatadors i sanitaris, aquesta fórmula idela, busca donar una resposta ràpida i de màxima qualitat assistencial a emergències en muntanyes on la casuística d'accident és molt elevada a causa del gran nombre de gent que fa activitat en aquesta zona alpina.

Des de fa uns quants anys els classics helicòpters Aluette 3 que tan bons resultats han donat, de la gendarmeria, han estat substituits per potents i moders EC145, s'ens dubte una bona aposta per la modernitat i la seguretat en les operacions de rescat.

Espai, potència, fiabilitat...i entre d'altres un torn de cable de 90m fa que sigui una màquina ideal pel treball en muntanyes que superen els 4000m.

Detall de grua de rescat

+ info:

http://www.pghm-chamonix.com/index.php

http://www.alouettelama.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada