dijous, 18 de febrer del 2010

Hivern singular

Foto: Joan Solé
Feia ja uns quants anys que no teníem un hivern que es fes notar tant com el present, la veritat és que a tots els que ens agrada gaudir d'activitats en la muntanya hem trobat a faltar aquells períodes anticiclonics i freds dels mesos de gener i febrer en els que tot sembla brillar.
En canvi aquest hivern és dels "mogudets", moltes pertorbacions, grans canvis de temperatura, grans episodis de vent... una mica de tot, per tal que els nostres homes del temps estiguin distrets.
Tot això sumat a períodes de nevades intenses en muntanya, ha fet que es pugui qualificar aquest hivern com a singular pel que fa al comportament del mantell nival.
Un seguit d'accidents provocats per allaus, alguns d'ells amb conseqüències molt greus, succeïts en la serralada pirenaica, ens demostren que hem d'estar alerta dels riscos que comporta fer activitats en entorns innivats. Existeixen unes recomanacions que aconsello seguir abans d'iniciar una activitat:
  • informar-se bé de la méteo.
  • informar-se bé del risc d'allaus.
  • dur l'equipament correcte i necessari.
  • planificar bé l'activitat i els objectius...

Molts d'aquests consells, us serviran per escollir i planificar bé la vostra activitat, i no oblideu, en cas que no hi hagi condicions per assolir els nostres objectius, cap problema..., "sempre ens quedarà Vancouver":http://www.vancouver2010.com/

Webs imprescindibles:

http://www.acna.cat/index.html

http://www.igc.cat/

http://www.meteocat.com/

1 comentari:

  1. Ostres, veig que aquest blog és bastant interessant, ja que ens acosta una mica al misteriós món dels bombers del GRAE, que en les comptades (per sort) ocasions en que ens els trobem només podem veure com venen, rescaten i se'n van. Això obre moltes preguntes que queden sense resposta, i aquest blog en resol unes quantes. Bona idea!

    Aprofito per a enviar-te l'enllaç a una entrada del meu blog, sobre el rescat d'una amiga meva al Cavall Bernat aquesta tardor. Hi ha 2 videos bastant impressionants de l'helicòpter. Si t'interessa incloure'ls al teu blog veuràs que els vaig penjat al youtube, o sigui que els pots utilitzar.

    http://xavigallach.blogspot.com/2009/10/rescat-al-cavall-bernat.html

    ResponElimina