dimarts, 12 d’agost del 2008

Activitats del reforç d'especialitat.


La política d'efectuar activitats dedicades a l'especialitat i a la presència en el territori, és sens dubte un dels temes que s'hauria de seguir impulsant en aquesta nova etapa del GRAE. De tots és sabut que no és el mateix afrontar un servei amb la idea clara de com és l'escenari on s'ha produït un accident, a no disposar d'aquesta informació prèvia. La informació que rebem quan es produeix un accident, en ocasions, no és lo precisa o acurada que desitjaríem, això fa que un bon coneixement dels escenaris de treball o de les activitats realitzades et permetin valorar millor el dimensionat i la configuració d'una sortida.
De totes formes, una bona font cartogràfica i documental, junt amb una bona base de dades específica, on poder trobar informació relacionada amb l'activitat muntanyenca o amb el rescat, i que integri tot el nostre territori, pot suplir en bona mesura el fet de conèixer presencialment cada racó i activitat del nostre país.



Un dels mecanismes per efectuar aquest tipus d'activitats relacionades amb el treball de camp que representa l'obtenció de dades, és la jornada de reforç d'especialitat. La realització de fitxes de camp sobre cavitats, zones d'escalada, itineraris excursionistes..., amb informació d'interés pel rescatador com ara: tracks d'accés, waypoints de localització, accesibilitat amb helicòpter... i les característiques de l'escanari que es treballa, un cop magatzemades i gestionades poden ser una font documental d'un valor fonamental per un grup de rescat modern.
Cal seguir impulsant la política de que els especialistes dediquem el màxim de temps de la nostra activitat laboral a efectuar tasques d'interés que reverteixin en la pròpia especialitat, això sens dubte ha de marcar un salt qualitatiu importantíssim en la nostra labor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada