diumenge, 14 de març del 2010

Atenció!!! Placa de vent!!!

Aquest dies i dintre d'una campanya de prevenció operativa i de difusió d'informació relacionada amb el risc d'allaus, he pogut visualitzar l'estat del mantell nival del nostre Pirineu Oriental. Realment cal anar amb compte! Aquest dies enrera, com tots em pogut comprovar i alguns patir, ha nevat força i a molt baixes temperatures (neu seca). Això, acompanyat de fort vent, ha fet que en aquesta zona la neu de carenes i cims quedes realment escombrada i s'acumulés en fondalades o en les vessants a sotavent, formant en aquest casos importants plaques de vent que presenten certa inestabilitat i que suposen un alt risc d'allau al pas d'esquiadors...

El missatge és clar: cal informar-se bé de l'estat del mantell nival i risc d'allaus a la zona on tenim pensat efectuar una activitat, anar amb l'equipament òptim i una de les coses més importants aplicar el sentit comú a les nostres accions, segur que triomfarem!!!


Atenció al voltan de Costabona-Coll de Pal, es tracta d'un punt sensible de les nostres muntanyes en el que hem hagut de fer diverses actuacions els darres anys amb conseqüències molt greus.

Coll de Pal

Espectacular vista dels Gra de Fajol

Coma del Freser, Balandrau al fons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada